Nederlands Genootschap Sociale Zekerheid
Platform voor dialoog

Jurriën Koops in gesprek met Tof Thissen
Algemeen

Deze activiteit heeft inmiddels plaatsgevonden. U kunt het webinar terugkijken via deze link.

Jurriën Koops in gesprek met Tof Thissen
Een tweegesprek over de impact en aanpak van de coronacrisis op de arbeidsmarkt.

Het NGSZ-Café opent opnieuw haar digitale deuren. Na de aftrap van deze nieuwe serie op 25 juni, organiseren we op 1 juli de tweede Mini-Masterclass. Dit keer gaat Jurriën Koops (directeur ABU) in gesprek met Tof Thissen (directeur UWV WERKbedrijf).

Door grootschalige toepassing van de NOW- en de TOZO-regeling wordt het effect van de coronacrisis op de werkloosheid gedempt. Nu blijkt al uit de cijfers van het UWV dat de werkloosheid nog nooit zo hard is gestegen dan in de afgelopen maanden. Volgens De Nederlandsche Bank stijgt de werkloosheid tot 4,6 procent van de beroepsbevolking en volgend jaar door naar 7,3 procent: 700.000 Nederlanders zijn dan op zoek naar een baan. De grootste banenkrimp wordt door het UWV voorzien in de zakelijke dienstverlening (uitzendbranche en reisbureaus), horeca, cultuur, sport & recreatie, sierteelt en luchtvaart.

Er zijn dus al veel effecten zichtbaar, maar voor de arbeidsmarkt is het de spreekwoordelijke ijsberg. Veel werkgelegenheid is bevroren en zodra de regelingen eindigen, ontdooit de arbeidsmarkt en loopt die ernstig onder water. Wat kunnen we nu al doen, wetende wat er op ons afkomt? Hoe kunnen publiek en privaat de krachten bundelen? Wat hebben ze elkaar te bieden en wat vragen ze van elkaar? De commissie Regulering van Werk pleitte voor activerend arbeidsmarktbeleid en de klant centraal. Kunnen we daar juist in deze crisistijd een voorschot op nemen? Het belooft een prikkelend tweegesprek te worden over de impact en aanpak van de coronacrisis op de arbeidsmarkt.

Woensdag 1 juli is het tweegesprek vanaf 16.30 uur live te volgen. Na aanmelding ontvangt u een persoonlijke link waarmee u kunt inloggen. Zoals altijd verwachten we een divers publiek; jong en ervaren, vanuit publiek en privaat en met inzichten vanuit onderzoek, politiek en uitvoering.

Aansluitend is er de gelegenheid om vragen te stellen en uw ideeën te laten horen. Heeft u vooraf al een vraag aan Jurriën Koops of Tof Thissen? Dan ontvangen we die graag uiterlijk maandag 29 juni via info@ngsz.nl.

Meld uzelf gratis aan via deze link.

Deze bijeenkomst wordt technisch gefaciliteerd door MR. in opleidingen:


Terug naar overzicht