Nederlands Genootschap Sociale Zekerheid
Platform voor dialoog

Marjolein ten Hoonte in gesprek met Charissa Freese en Irmgard Borghouts
Algemeen

Deze activiteit heeft inmiddels plaatsgevonden. U kunt het webinar terugkijken via deze link.

Marjolein ten Hoonte in gesprek met Charissa Freese en Irmgard Borghouts
Van design tot uitvoering: Hoe maken we Van Werk Naar Werk werkend?

We weten het al zo lang; vraag en aanbod op de arbeidsmarkt sluiten niet goed op elkaar aan. Er zijn legio projecten om mensen aan het werk te helpen, maar er is meer nodig. Marjolein ten Hoonte (directeur Arbeidsmarkt en MVO bij Randstad) gaat erover in gesprek met hoogleraren Irmgard Borghouts en Charissa Freese. Zij bezetten samen de bijzondere leerstoel HRM en Sociale Zekerheid bij Tilburg University en richten zich op mogelijke oplossingen voor deze disbalans. Tijdens deze digitale Mini-Masterclass op dinsdag 30 november van 15.00 tot 16.00 uur verkennen zij aan welke knoppen we kunnen draaien.

De spanning loopt op. Voor het eerst in 50 jaar is het aantal vacatures hoger dan het aantal werkzoekenden. Hoe zorgen we ervoor dat met ontslag bedreigde personen, ongeacht type contract en type werkgever, tijdig de juiste ondersteuning krijgen? Hoe kunnen we de lessen uit de coronacrisis gebruiken voor het ombuigen naar structurele aanpassingen op de arbeidsmarkt? Welke acties vraagt dat van de overheid, van werkgevers en van werkenden en werkzoekenden zelf op politiek, beleidsmatig en operationeel niveau?

Dinsdag 30 november is het gesprek vanaf 15.00 uur live te volgen. Na aanmelding ontvangt u een persoonlijke link waarmee u kunt inloggen. Zoals altijd verwachten we een divers publiek; jong en ervaren, vanuit publiek en privaat en met inzichten vanuit beleid, wetenschap en praktijk.
Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen en uw ideeën te laten horen.

Heeft u vooraf al een vraag aan Charissa Freese, Irmgard Borghouts of Marjolein ten Hoonte? Dan ontvangen we die graag uiterlijk maandag 29 november via info@ngsz.nl.


Terug naar overzicht