Nederlands Genootschap Sociale Zekerheid
Platform voor dialoog

Marjolein ten Hoonte in gesprek met prof. dr. Karen van Oudenhoven-van der Zee
Algemeen

Deze activiteit heeft inmiddels plaatsgevonden. U kunt het webinar terugkijken via deze link.

Marjolein ten Hoonte in gesprek met prof. dr. Karen van Oudenhoven-van der Zee
Hoe zorgen we ervoor dat diversiteitsbeleid ook écht in de praktijk werkt?

Er is veel talent met een migratieachtergrond, ook met een HBO- of universitaire opleiding. Desondanks zien we deze mensen nog onvoldoende terug in hogere (leidinggevende) posities. Organisaties zetten allerlei instrumenten om de diversiteit te vergroten en de positie van multicultureel talent op de arbeidsmarkt te verbeteren. Hoe komt het dat dit onvoldoende rendeert? Marjolein ten Hoonte (directeur Arbeidsmarkt en MVO bij Randstad) gaat erover in gesprek met Karen van Oudenhoven-van der Zee, hoogleraar Interculturele Competenties bij de VU Amsterdam. Tijdens deze digitale Mini-Masterclass op maandag 13 juni van 16.30 en 17.30 uur deelt Karen de laatste inzichten uit het onderzoeksprogramma Meer Kleur aan de Top dat in samenspraak met een aantal organisaties is uitgevoerd, geeft concrete tips voor interventies en verkennen zij samen aan welke knoppen we kunnen draaien om diversiteitsbeleid te laten werken.

Het zijn vaak mensen met dezelfde profielen die de top bereiken. Hoe doorbreken we de eenvormigheid in denken en doen? Hoe zorg je ervoor dat verschillen juist effectief zijn? Bijvoorbeeld: Hoe organiseer je een vergadering zo dat ieders inbreng, dus ook die van de minderheid, gehoord en gewaardeerd wordt? Het antwoord is volgens Van Oudenhoven ‘het aanzetten van een lerend perspectief’. In de masterclass leert ze de deelnemers hoe je een organisatie door middel van hele praktische acties kunt inrichten op het verschil. Ook door inclusief leiderschap te tonen en cultureel veerkrachtig te zijn; verschillen met een open mind te benaderen en samen tot nieuwe oplossingen te komen.

Maandag 13 juni is het gesprek vanaf 16.30 uur live te volgen. Na aanmelding ontvangt u een persoonlijke link waarmee u kunt inloggen. Zoals altijd verwachten we een divers publiek; jong en ervaren, vanuit publiek en privaat en met inzichten vanuit beleid, wetenschap en praktijk.
Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen en uw ideeën te laten horen.

Heeft u vooraf al een vraag aan Karen van Oudenhoven of Marjolein ten Hoonte? Dan ontvangen we die graag uiterlijk vrijdag 10 juni via info@ngsz.nl.


Terug naar overzicht