Nederlands Genootschap Sociale Zekerheid
Platform voor dialoog

Terugblik debat 'Discriminatie op de arbeidsmark' 7 mei 2018

Het onderwerp ‘Discriminatie op de arbeidsmarkt’ is actueel en urgent. Dat bleek wel uit de goedgevulde zaal en de royale bijdragen aan het debat.

Umar Mirza opende de bijeenkomst en doorliep de verschillende stappen in levensloop en loopbaan. Hij liet daarmee zien dat bewust en onbewust op allerlei momenten achterstand wordt opgelopen die cumuleert in de tijd. Vervolgens riep Semih Eski van CNV Jongeren op tot een open dialoog en sprak de wens uit dat het niet meer nodig is om hierover het debat te voeren. Hij deed daarbij ook een appel op werkgevers en op de overheid.
Tot slot beleefden we de première van Open Hiring in Nederland via de presentatie van Ingeborg Zwolsman, Start Foundation. Open Hiring is niet ‘dé oplossing’ tegen vooroordelen en discriminerend gedrag maar zeker een inspirerend voorbeeld van anders denken en anders doen. Zij leverden samen brandstof voor een levendig debat.

Klik hier voor de presentatie van Ingeborg Zwolsman. Meer informatie over dit onderwerp kunt u terugvinden op de website startfoundation Voor contact over het programma Open Hiring kunt u contact opnemen met Ingeborg Zwolsman

Klik hier voor de presentatie van Umar MirzaTerug naar overzicht