Nederlands Genootschap Sociale Zekerheid
Platform voor dialoog

Terugblik NGSZ bijeenkomst Social Impact Bonds op woensdag 30 januari 2019

In de fraaie, inclusieve omgeving van Petit-Café De Resident in de hal van het ministerie van SZW vond 30 januari jl. het eerste NGSZ-Café plaats. We spraken met elkaar over Social Impact Bonds (SIB’s).

Arjan Heyma van SEO gaf een heldere schets van hoe een SIB werkt, wat de werkzame bestanddelen, de voordelen en de risico’s zijn. Daarop gaf Sadik Harchaoui in welke situaties private partijen via een SIB van toegevoegde waarde zijn, gelardeerd met enkele mooie voorbeelden. Hij riep op om meer te delen en niet iedere keer opnieuw het wiel uit te vinden. Hans Bosselaar van de VU plaatste enkele kritische kanttekeningen bij SIB’s zoals trivialisering van problemen door een andere financieringsvorm en de gulzigheid van bestuurders. In het café zaten mensen met veel ervaring met SIB’s naast mensen die vooral nieuwsgierig waren naar de mogelijkheden. Dit leidde tot mooie gesprekken aan de tafels. Hier kan u de presentatie nog eens bekijken. Ook zijn hier de factsheets (Werk na Detentie en The Colour Kitchen) van Society Impact over Social Impact Bonds terug te vinden.

Op 3 april opent het NGSZ-Café weer haar deuren. Reserveert u deze datum dus alvast in uw agenda; meer informatie volgt spoedig.Terug naar overzicht